ARGO (Asociația Română de Gândire și Oratorie)

ARGO

Este o organizație non-profit dedicată educației non formale prin mijlocul dezbaterilor academice. ARGO coordoneaza cluburi de dezbateri în liceele din județul Prahova și, de curând, în județul Dâmbovița, lucrând în diverse proiecte de răspandire a dezbaterilor ca mijloc educațional.

ARGO este asociație regională, membru al Asociației Române pentru Dezbateri Oratorie si Retorică-ARDOR .

ARGO coordoneaza cluburi de dezbateri pentru elevi în Colegiul Național “Alexandru Ioan Cuza”, Colegiul Național “Mihai Viteazul”, Colegiul Național “Jean Monet”, Liceul Tehnologic și de Servicii “Sfântul Apostol Andrei”, Colegiul Economic ”Virgil Madgearu”, Liceul Tehnologic ”Toma N. Socolescu”, Colegiul “Mihail Cantacuzino” Sinaia, precum și un club pentru elevii din Târgoviște, cu proveniență principală din Colegiul Național ”Ienăchiță Văcărescu” și Colegiul Economic ”Ion Ghica”.

Debaterii cluburilor ARGO beneficiază de o serie de traininguri specializate, în funcție de nivelul de cunoștințe și de experiență în dezbateri (Freshmen, Sophomores, Seniors și Junior trainers). În afară de activitatea de training și participarea la competiții, membrii cluburilor noastre se ocupă cu organizarea unor serii de evenimente ce au loc anual (PTA, ARGO Open, ARGO Academy, ARGO Premiership, etc.).

Ne mândrim cu participarea la WSDC încă din anul 2001. Cu o experiență de 19 ani, ARGO este cel mai vechi club de debate cu tradiție neîntreruptă din România. Printre rezultatele obținute se numără: campioni europeni (2008), campioni mondiali (1995-1998, 2001), vice-campioni mondiali (2010), locul III la campionatul mondial (2012, 2013), campioni internaționali (2013).